Friday, December 31, 2010

Sambutan Semangat Tuan Rumah

Terpampang nya lori berkuasa tinggi di atas bukan lha na cakap aku na pindah rumah ke buat open house ke apa ke. Tapi na cakap 2010 da na habis. 2011 esok je. Lori ni konon macam penghijrahan aku lha dari ceritacerita 2010 dan bermula esok dah kena cerita baru tentang alamalam 2011 da. Tahun 2010 memang best. Setahun berlalu. Ta rasa lama pon tahun ni mungkin syok sangat agak nya lha kot. Dah masok tahun kedua dah pon blog ni. Usang ta usang sangat lha. Baru jugak blog ni. Na ikot kan blog jeponsuka-suki.blogspot aku tu lagi usang dah berapa tahun dah tu. Dah ta suka yang tu tu yang aku buat blog ni tu. Aku bukan jenis dah dapat yang baru cempak yang lama okhe. Jangan salah paham. Hee. Sambung balik penghayatan tahun 2010 eh. Ha tahun ni banyak yang manis yang masam yang kelatkelat payau pon ada jugak. Yang masam kelat tu semua mungkin aku terlupa na letak gula kan. Hahha. Okhe insyallah 2011 aku sedia kan stock gula lebihlebih dekat stor nun. Senang sikit conferm 2011 semua manis je. Hahha. Ada yang aku mati sebab terlebih manis kang. Dah lha aku ni memang manis lagi na manis buat apa lha. Hahha. Korang na tau ke apa yang manis dalam tahun 2010 ni? Alah korang ta payah tau lha korang eh. Bia aku dan yang manismanis je yang tau. Hahha. Okheokhe bagi memujuk hati korang yang tengah merajuk sebak berduka lara dek kerana aku banyak berahsia ni meh aku bagi tau perkembangan terbaru aku sepanjang tahun ni. Oh silap bukan sepanjang tahun ni lha tapi sepanjang cuti sekolah je. Hee. Saje je na gempak kan cite. Ha na tau tekan lha SINI.


Ha kan kembang kan perkembangan terbaru aku. Hahha.
Bukan yang kempis tu tau perkembangan aku.
Perkembangan aku sekarang ni yang kembang tu lha.
Dari kempis ke kembang dari kembang ke lagi kembang lha.
Tu lha perkembangan aku sepanjang cuti ni.
Dan di sini na inform kan jadual rutin aku dekat rumah iaitu
tiidur pukul 6 pagi bangun pukul 4 petang. Bangun makan then sambung baring.
Kalau tertidur tu nasib badan lha. Hahha. Lepas tu mandi lepas tu lapa makan lagi.
Dengan ini aku tidak lha layak menjadi menantu pilihan mertua okhe. Hahha.
Dan bermula nya esok 01012011 aku na mencari jalan na ngempis kan apa
yang dah kembang tu. Sememang nya aku sudah
tersesat jalan sepanjang 2010 ni. Hahha. Dan dan size S kini ke size XXL. Sekian.

Binatang Colourful Memang Menarik

UNTUK PENGETAHUAN SINMA USER

Entri kali ini adalah sangat serius. Tiada sebarang HAHA yang akan terbit di dalam entri ini. Habis kan pembacaan anda sehingga kesudahan cerita.

Lambakan barangbarang dari negara tembok besar semakin menjadijadi. Bermodal kan harga yg murah dan sedikit kelibat yang menarik, berwarna warni. Mana ta menarik perhatian gadis dekat barang diorang kan. Barangbarang ini menjadi pilihan ramai tanpa disedari bahaya disebalik nya. Jom semua tengok dulu barang china yang amat menjengkel kan ini.

 
 


Ahha. Cantik menarik tertarik memang tembam kan. Hahha. Patot lha rambut pembeli getah dekat sinma meliuk lentok macam getah tu jugak. Nampak cantik meletops je pengikat rambut tu kan lagi cantik kalau anda semua tahu benda alah ni buat dari apa. Sila tengok gambar ke2 dengan ke3 tu betulbetul okhe. Ha yg warna pink merah jambu itu kan kan tu nama nya KONDOM ye adikadik. Hahha. Err na muntah aku baca tapi ni semua soheh okhe. Dalam bahasa orang asli nya ni betolbetol cerita nya weh. Bukan kah kondom di pakai di kepala bawah bukan kepala atas kan? Hahha. Gelakgelak jugak geligeli jugak. Tapi kepada hamba allah yang tetap tidak percaya tentang artikel ni mungkin sebab dia pengguna sinma yang sejati kan sini aku quote news yang berkaitan ye :]


BEIJING (AFP) - Used condoms are being recycled into hair bands in southern China threatening to spread sexually-transmitta ble diseases they were originally meant to prevent, state media reported Tuesday.
In the latest example of potentially harmful Chinese-made products, rubber hair bands have been found in local markets and beauty salons in Dongguan and Guangzhou cities in southern Guangdong province, China Daily newspaper said.

'These cheap and colorful rubber bands and hair ties sell well ..... Threatening the health of local people,' it said.. Despite being recycled, the hair bands could still contain bacteria and viruses, it said.

information
korang kena lha berhatihati ye.
Kalau boleh korang gunting je getah tu dekat kedai tu jugak.
Hahha. Kalau korang kena marah korang cakap je yang
korang ta na getah yang ada kondom dalam dia.
Kalau getah ada kondom serupa korang p beli kondom je
buat pengikat rambut kan. Hahha. Apaapa pon aku ta tanggung okhe.
Orang negara asing memang bodoh. sekian.

Panggilan Misteri Yang Merangsangkan

 

28122010 , 9:32 malam

Tengah syok mengomel sambil menggentel hapey aku yang usang ni tibatiba je dapat panggilan yang meneruja kan perasaan yang sayup ni. Ceh ayat. Hahha. Oh teramat meneruja kan tau. Mana ta nya si pemanggil tu orang yang ta di sangkasangka akan terpampang dekat papan layar hapey aku ni hoi. Mau ta terkejut kambing aku. Rupa nya sebelum dia call aku dia call kaka aku dulu. Call kaka aku tu tapi na cakap dengan aku lha. Yelah mungkin dia malu kot na call aku secara terus terusan lepas apa yang dia da buat dekat aku. Malang nya kaka aku cancel call dia sebab kaka aku tengah dok syok bergayot guna fon mama. Tu yang tibatiba si dia memberani kan diri untuk terus call aku tu. Ta sangka jugak number aku yang mahal ni masih disimpan oleh si dia yang tercinta. Ekhemm sakit tekak. Hahha. Lebihlebih pulak aku ye. Dan first call dia di angkat dengan gabra nya perasaan dan dia mati kan. Mungkin dia pon bergitu kot. Hahha. Mana lha tau kan. Hee. Da macam pasangan bercinta da ayat aku. Bie jangan salah faham okhe. Hahha. Lalu pesanan khidmat ringkas SMS bertalu talu sampai. Dua mesej je kot. Nama pon bertalu talu kan dua je perkataan tu kan so dua je lha mesej nye. Hahha. Satu mesej dari tut dan satu lagi mesej dari tuttutt. Bhaha. Mesti dalam hati korang cakap HEISH SERUPA TA PAYAH CITE kan? Ahha. Ta pe aku na cite jugak ta kira lha korang na cakap apa pon. Ha salah satu mesej tu cakap

PICK UP YOUR PHONE PLEASE. urgent

And, aku pon balas ringkas padat dan mutahir je mesej tu dengan ayat CALL LHA

Fon berdering dan si dia mula kan bicara dengan menanya kan soalan yang waswas iaitu
" Sudi ta cakap ni? "
Hahha. Mungkin dia terlalu malu dengan aku sebab da banyak benda dia buat dekat aku tapi aku ta pernah berkasar dengan dia. Time kitorang borak, aku still boleh berlawak ketawa terbahakbahak, borak mesra je buat dia senang.
* Apaapa pon thanks banyak tau sebab bagi tau semua tu. Jaga diri okhe :]

Ingin tahu tau muka aku time tu? Click SINI.
Apa macam? Nampak tenang lagi suci kan wajah aku time dapat phone call ni? Hahha

Aku Teristimewa Bukan Kekanak Istimewa



CERITA DARI RUANGAN LAIN

Aku datang dari keluarga yang besar 16 adikberadik, bila sesekali berkumpul, dah tentu mak aku akan buat majlis makan besarbesar dan bestbest! Dalam ramairamai adikberadik, bukan semua yang suka stail aku, apabila aku bawa gaya hidup " gaya pulang ke pangkal jalan “ maka adalah yang tak kena sanasini. Oh..
Masa makan. aku pun duduk lah cara Nabi ( rujuk ustaz ) lalu ada yang sound,

" apahal duduk macam nak berlari saja "
" tak baik lutut tinggi pada makanan "
" ni duduk ke nak berak ini? "
Oleh sebab aku lelaki beriman, maka aku buat muka seposen dua. Aku pun basuh tangan.


*Nota untuk mua'alaf :

sebelum makan, sunnah Nabi adalah basuh keduadua tangan dan berkumur,
InsyaAllah jika anda amal ini, sebelum anda mati Allah akan
mempermudahkan segala urusan hutang piutang anda.
Hutang kereta/rumah/kahwin/study/along.
Ha sambung balik.

Aku pun berpikir. Ada baiknya juga Nabi tak makan pakai sudu ke garfu ke. Kalau Nabi makan pakai sudu, susah pulak orang miskin macam aku nak ikut sunnah Nabi, nak pakai sudu material apa? Stainless steel ke inconnel 601? Nak pakai colour bagaimana? Matelic ke cooper? Kan susah kan

Ha tu belum lagi jika Nabi makan pakai kerusi dan meja. Bentuk bulat ke bentuk heksagon? Oktagon ke nonagon? Nak kena pergi Kedai perabot buat ansuran mudah! jimat! hanya RM1 dan tunggu 30 hari. Pakai dulu bayar kemudian. Ta habis bayar tarik balik. Kunjungilah Courts.
Biasa anda belajar doa makan macam ini,
" Allahummabariklana (hingga akhir) “
Tapi tu sebenarnya doa tengok makanan, doa makan mudah saja
" Bismillah, barkatillah "
Lepas tu makan lah, dengan tiga jari (sunnah Nabi)
 Kemudian, ada pulak suarasuara yang sound


" Eh, kenyang ke makan dengan tiga jari? "
 aku kata " huh, anak cina makan dengan dua kayu elokelok habis nasi satu pinggan kan? "


Tapi oleh kerana aku seorang saja yang makan dengan tiga jari, orang lain makan dengan lima jari, maka aku lihat kadar flow of suapan dan kadar quantity of laukpauk mereka lebih laju dan maju, maka aku menukar jariku dari 3 kepada 5. Hoh tepuk dada tanya iman.


Kemudian aku minum dari tangan kanan yang tidak berbasuh.
Mereka tegur,
" Essh pengotor betullah "
Aku kata " Apa pulak kotor? Aku makan nasi, buka taik! "
( tapi aku kata dalam hati sebab aku kan lelaki beriman )


" ini, apahal jilat2 jari ini? lucah betul " tanya mereka pada aku
" Makan ayam sedap sampai ke kaki, makan sate sedap sampai ke lidi " kataku.

Banyak pulak mereka komplen cara aku makan. Err maksud aku cara Nabi makan. Aku tahu tak berguna berdebat dengan mereka lalu aku ubah topik dengan bertanya,
Tau tak kenapa lembu makan rumput dan kambing makan daun?
Abang aku kata “ sebab tengkuk lembu berat “


Aku kata " salah! Lembu makan rumput dan kambing makan daun sebab mereka lapar. ( tak lawak ) " aku menyambung,
" Penting makan cara Nabi sebab kita harihari makan, tapi bila tak ikut sunnah, maka jadi macam lembu dan kambing makan saja, namun bila kita makan macam Nabi makan, maka di kira ibadat. Masa nak makan, niatlah makan kerana perintah Allah, namun kena nafikan makanan yang bagi kenyang. Hakikatnya kenyang datang dari kudrat Allah. "


tibatiba mak aku tercekik tulang ikan.
( bayangkan seorang makcik sedang tercekik tulang )
Kemudian, Mak aku mendapat nasihat secara berperingkat, ada yang sarankan agar makan pisang, minum air dengan capat, makan nasi kepal dan lainlain, tapi masih tak berjaya. Kesian mak.
" Huh! Kelam, takkan kau tak tahu cara sunnah Nabi nak buang tulang tercekik bagaimana? Kata hebat.. " ( kata abang aku )


Aku kata " senang saja. Mak angkat keduadua tangan ke atas "Mak akupun buat tapi masih tak jadi.Aku kata " lurus Mak, tangan mak duadua kena lurus "
( bayangkan seorang makcik yang sedang duduk bersila sambil keduadua tangan diluruskan ke atas, tangan kanan masih terdapat sisasisa nasi dan di celahcelah kuku terdapat cebisan sambal belacan manakala di lengan dan tengkuk di penuhi dengan rantai emas )

Aku kata,
" Sekarang kata SUPERMAN RETURN!!!!!! "
HAHAHA ( semua orang ketawa ) nasi tersembursembur di sanasini.
Mak aku juga ketawa sehingga tulang yang tercekik tu terkeluar. Semuanya dari Allah!!!
:] selamat mencuba, ni bukan hadis.Just pengalaman.
P/S: sekiranya rakan anda menjadi mayat ( over ketawa sehingga tulang mencucuk tengkuk ) sesungguhnya penulis tidak bertanggung jawab!!! ( supermanpun akan jadi mayat )


_______________________________________________________

PENGALAMAN DAN FAKTA

Terpampang nya wajah si gadis comel hanya untuk memberitahu andaanda semua yang saya adalah secomel itu dan mungkin lebih dari itu. Hahha dan lain dari yang lain. Hahha. Betol lha. Aku lahir songsang. Korang ada? Korang ta ada kan. See bertapa unik nya aku. Aku bukan je unik tapi kelahiran songsang boleh merubat penyakit yang di cerita kan di atas tadi tu. Penyakit tercekik tulang tanpa menyusah kan na angkatangkat tangan bagai. Aku dapat tau cara ni time Cikgu Rosnah kawan mak aku ( cikgu tadika segelintir pelajar yang mengenali beliau ) tercekik tulang setelah beberapa hari. Dia tanya mak aku,

" dekat mana kita na cari budak lahir songsang ek? "

Mak aku pon tanpa membuang masa dan tenaga terus menyeshor kan aku. Hahha.
Okhe di pendek kan cerita, cara merubat dia macam ni,

Aku ( manamana budak lahir songsang boleh buat )
amik satu cawan air then rendam kan manamana satu jari ta kesah lha jari hantu ke ape ke.
Hantu tu ta keluar pon. Korang ta payah takot. Hahha.
Lepas tu korang bagi mangsa yang tercekik tu tadi minum air tangan korang.
Sebelum minum baca selawat lha 3 kali. Kalau ta jadi jangan marah eh.
Cikgu Rosnah jadi per :]




Rindu Serindu Rindunya

15072010 , river ranger camp
Aduhai best sangat dapat main binatang laut yang ta pernah tengok dekat bandar nun. Bukan lha kem ni dekat kampung tapi sekitar sungai skudai je. Hahha. Tapi memang best oh. Ikan udang ketam semua kena pegang. Boleh dah jadi nelayan. Dah ta takot dah dengan haiwan laut tu semua. Best licin je badan diorang. Kalah badan korang. Hahha. Time ni jugak aku terpaksa menyelesai kan satu pergaduhan secara kecilkecilan dengan group kelas sebelah. Alah kitorang member lha tapi salah paham sikit je. Diorang dah hantar nama dekat cikgu na pegi kem ni tapi aku ta tau pon pasal diorang dah bagi nama tu. Aku pon berlari pergi jumpa cikgu yang arrange camp ni. Then cikgu ni pon kata okhe kan so aku memang okhe jugak lha. Tibatiba je ada suara suara lunak kedengaran. Ku sangka kan puteri raja nyanyi rupa nya aku kena saond lha. Hahha. Aku settle kan tanpa ada bapak bapak pergaduhan lastly semua okhe je. Ta pe next year korang pegi k. Korang jangan takot :]
p/s : Itu secebis dua yang menyuwit kan pengalaman tapi ada satu part ni macam ta senang sangat lha aku. Hahha. Na terus terang kang kena tarik pulak dek kakak angkat kang. Hahha tapi apaapa pon gamba dia dekat kem ni memang licin sudah di buang di sungai skudai tu. Maaf ye. Hahha

Tuesday, December 28, 2010

SMS Si Penipu Memang Sial

Nampak kesian je kan kalau ada budakbudak buat macam ni. Heih kesian dekat orang tua tu minta sedekah tapi dapat fuck free free je. Hoh kesian memang kesian tapi lagi kesian dekat orang yang dah memberi peluang tapi di salah guna kan kan. Ha contoh contoh yee contoh :]
Ha sebagai contoh negara kita yang melarang pendatang asing masuk tapi dengan belas kasihan rakyat malaysia, kita still ada syarat lagi iaitu pendatang asing tanpa izin. Korang ada pasport korang selamat Kalau korang tak da maaf memang ta boleh nolong. So sekarang kebanyak kan pendatang dah kaya perr. Suma pakat pakat dah ada pas dah so diorang suma boleh bermegah ria dekat tanah air kita. Ha tengok betapa bermuarah hati nya malaysia kan tapi malang nya rakyat asing ni ta bersyukur lha weh. Cakap banyak ta guna jugak kang ta pasal pasal blog ni kena gam dengan gam gajah kang. Ni ada babak yang sedikit membukti kan bertapa kurang nye ajaran diorang atas segelintir pengguna telefon bimbit sekitar malaysia.

Hei mak aku pon dapat sms ni. Kenapa lha engkau tak nak send dekat aku weh kalau kau cerdik pandai? Heihei indon! Balik indon lha!

Wednesday, December 1, 2010

RESDUNG BAWAK MAUT KE TIDAK EK

Apa kejadah nya aku dapat penyakit ni. Dan apa kejadah nya pulak penyakit ni datang dekat aku. Aku rimas. Aku rimas dengan penyakit ni. Menyiksa kan tau ta. Grr. Merosak kan hidung. Merosak kan telinga. Merosak kan tekak. Merosak kan kulit muka aku je. Makan ni ta boleh makan tu ta boleh. Semua makan gatal sana gatal sini. Penyakit ni ta ada ubat. Entah apa jenis ubat tah yang boleh lawan penyakit macam ni. Setakat rokok resdung tu Alllllaaahhhhaii ta jalan lha. *Aku ta pernah buat lha tapi aku tau ta bekesan kan :]
Ahli sains cakap semua orang ada resdung ni tapi tahan ta tahan je lha. Kalau orang tu kaum yang kurang gagah macam aku ni cepat lha terseksa kan. Hahha. Dan kepada anda anda yang belum rasa terkena lagi penyakit ni tolong lha protect hidung korang yee.
Ni tengok ni video penyakit seksa ni ,




p/s : Apa macam serem ta Serem ta ;]

Sunday, November 28, 2010

Mereka Kejam Tiada Hati Tiada Perut

Tengah search blogger punya blog yang best untuk di tatap cerita nya di Google.com tibatiba keluar satu artikel tentang CRUSH FETISH. Masyallah ngeri sangat tengok manusia yang boleh bunuh binatang macam tu je guna tumit kasut tinggi diorang. Korang ta rasa kesian ke. Aduh entah lha ta tau na cakap macam mana lagi. Ngeri Geli semua rasa ada ni.


Gambar lain untuk tatapan bersama ,

Penyalahgunaan Facebook.com

Dari start aku tengok muka busuk dia dekat FRIEND REQUESTS aku da rasa lain macam. Aku dengan niat raguragu APPROVE je lha. Starting ayat dia "thanks baby". Mybe dia terlalu bersyukur kot aku approve dia. Dan dia bergiat aktif.
Dia mula mencabar keimanan dan mula bermain kasar.
Ini lha wajah anasir jahat yang sama sekali menyalah guna kan perkhidmatan Facebook.com. Anasir ini harus lha gadisgadis berjaga jaga. Jangan lha sesekali gadis gadis termakan dengan katakata matsaleh celup ini. Anasir ini tinggal di sekitar Petaling Jaya Selangor.
Jika senarai kawan anda terdapat nya makhluk ini. Sila lha BLOCK dengan segera. Jangan REMOVE nanti dia boleh add balik. Block je lha cepat sebelum dia bergiat dengan lebih aktif.
Lester Loh menegur sewaktu aku sedang khusyuk menyiasat background mamat itu. Chat itu memain kan peranan dan gambar yang mengeluar kan jari hantu berbaju biru itu adalah syaitan yang bertopeng kan manusia itu.
LESTER LOH ini baru ku tahu dia juga antara salah satu mangsa Danial Sam itu. See! Lelaki pun dia layan. Astaga apa kejadah nya lha mamat ni.
Ini antara perbualan kami selama beberapa babak.


p/s : To facebook admin please take an action and to facebooker and facebook user please beware.

Cara Anak Kecil Bawah Umur Cari Jodoh

Mari kita saksi kan anasir anasir yang terdesar ini mencari jalan untuk mendapat kan jodoh masingmasing.

Ya kini dia semakin terdesar dan mengeluar kan janji manis kelatkelat masin nya. Hahha. Maap lha dik oi. Akak ni dah berusia kot :]

Aku mencari jalan mudah untuk menghentikan semua ini. Tidak tertahan rasa nya doh Hahha
Dan di sini akak na memesan lha sikit dik ye :)
* Kalau orang main facebook ta yah lha sibuk na jugak. Sebab facebook ni untuk orang matang. Adik ni ta matang lagi kot So p main guli ke main caklempong sana eh. Ha terima kasih ye dik

Saturday, November 27, 2010

Rahsia Ramuan Daging Burger

Tempat bembikinan daging burger yang enak. Hahha macam lubang kubur pun ada kan. Yelah perniagaan besar besaran kan ta kan lha na buat guna lubang skangkang kera pulak.
Ramuan pertama dengan mencampak kan kambing putih. Seterusnya,
Masih dengan ramuan yang sama iaitu kambing putih. Yummy. Hahha
Ramua yang lain iaitu lembu hitam. Uh ni lagi sedap ni. Hahha
Selepas kurang dari seminit lembu hitam kini hancur.
Yahh ramuan terakhir daging burger kian mengancam. Hahha. Makhluk yang berwarna putih itu kuda ya. Yes mesti korang semakin berselera kan. Hahha. Jemput lha makan ye :]
Konon nya burger ialah makanan seimbang yang lengkap dengan segala zat ye. Hahha. Aku gembira kerana aku tetipu. Patut lha kenyang semacam je bila melantak makanan bernama burger itu. Rupa nya makhluk besar adunan dia. Wow tabik lha lu. Sial benar bos kilang jahiliah ni. Agak agak lha. Sembelih buang bulu lha dulu weh. Geli siak. Grr.
BO**H betol.

Thursday, November 25, 2010

Huuu dah dua hari dah mengupdate blog ni dengan cerita cerita baru. Cukup cukup lha tu. Ha lha dua hari lha. Kenapa ta percaya ke? 24112010 sampai sekarang lha. Sekarang da pukul 12:10 kan so da 25112010 lha. Hahha kira dua hari lha tu. Sampai kereta api pon dah kosong ni macam mana aku na balik rumah ni. Aku dah ngantok ni.
Dah lha assalammualaikumwarahmatullahiwabarakatuh
*lambai tangan bagi salam pengganti bubbye

Wednesday, November 24, 2010

Gelak Awet Muda Kata Orang Tua

Aku na cakap pasal gelak lha. Walaupun gambar ni kurang menunjuk kan effect tawa yang di maksud kan dengan GELAK tapi aku berminat dengan komitmen yang di beri kan oleh adik berbaju merah jambu cair ni. Pose mulut dia AUUW* memikat hati gitu. Saksiot. Hahha
Isu ni dah lama dah aku na bangkit kan tapi ta kesampaian oleh kerana kebuntuan buah fikiran yang di alami sekian lama. Hari ni ha baru je tadi time berak tengah syok termenung tibatiba datang idea na bangkit kan isu "HAHA" dalam setiap mesej yang di sampai kan melalui menaipan.

Ha ta bole ke kalau ta ada HAHA tu?
Kenapa mesti na ada HAHA tu?
Kenapa HAHA tu mesti ada?
Kenapa kalau bia kan mesej tanpa HAHA?

Mesti korang tertanya tanya kan semua soalan tu? Eleh kalau orang berlawak ta letak HAHA tu kang korang take serius pulak kang. Korang ni bukan boleh pecaya sangat. Hahha. Ha kang kalau orang mainmain gurau senda ta letak HAHA tu kang korang tersentuh/touching pulak kang. Ta ke nyusah kan aku na memujuk tu. Eish ta ada masa yang cukup aku na melayan lha kalau da macam gitu. Hahha.
* bertapa besar nya penangan H-A-H-A walaupun ia nya satu perkataan yang mempunyai empat atau lebih perkataan tetapi penangan nya seperti MAMAK tadi! Hahha

KURANG KAN MATA MEMAKAI CELAK , BAYAK KAN BERBUAL SEMASA BERGELAK :]

Mencari Jawapan Untuk Keajaiban Tuhan

Coretan aku kali ni ta ada berkaitan langsung dengan anak kecil berbaju hijau tu mahu pun abah atau abang beliau yang sedang mengerjakan suruhan ilahi. Peranan gambar ni adalah sebagai pembawa maksud kepada SYUKUR. Bukan lha semata mata na ingat kan paacik aku yang ta guna tu tapi untuk SYUKUR ke atas nikmat yang ada lha.

Semenjak seminggu dan termasuk lha hari ni aku mengalami situasi yang agak pelik tapi real. Ni semua berkenaan perasaan. Perasaan yang di rasai dah pun aku luah kan dekat Syera. So ta lha aku terasa misteri sangat. Lega dapat cerita dekat orang. Sekurang kurang nya ada jugak orang yang tau aku rasa apa sekarang kan. Syera tu member aku lha sayang oi. Hahha. Sayang? Ha harus lha bebangga semua ye oleh kerana di gelar Sayang pada hari ni. Hee bukan apa mood baik lha hari ni :]

Back to our main topic Ha na tau ta perasaan apa yang aku rasai semenjak dua tiga empat lima menjak yang hampir seminggu ni? Ye ni yang na dok cerita ni. Aku rasa tak betol lha. Hahha. Hei jangan gelak! Ini betol bukan mainmain. Yelah mana ta nya Aku tanya orang tapi aku dah tau orang tu na jawab apa. Alah lebih kurang macam cerita ' APA KATA HATI ' tu. Tapi tu dah lebih lha sampai dapat baca hati lelaki. Syok jugak kalau aku dapat macam tu kan Hee Tapi ta na lha kang aku tdenga orang ngutuk aku kang aku sakit hati susah pulak kan. Lagi pun aku ni belom dapat hidayah lagi na dapat keistimewaan macam tu sekali. Yang aku alami sekarang ni Aku ajukan soalan dekat orang, Tapi aku dah dapat tau apa jawapan orang tu. Walaupun perkara ni selalu di alami orang orang yang konon nya orang kata KEBETULAN tu tapi bagi aku yang aku alami ni bukan lha hanya kebetulan.
Ta kan lha kebetulan harihari?
Ta kan lha kebetulan setiap masa?
Ta kan lha kebetulan tu 24jam?
Ta kan? haaa See aku da cakap yang korang ta na pecaya tu apa kes :]

Wah pelik dan rimas okhe! Sepanjang minggu ni memang ajukan soalan terus blah lha. Dah ta payah tunggu orang yang di soal tu jawab dah sebab dah tau kan apa yang bakal di jawab. Hahhahaha. Rimas tapi syok kot * peace

p/s : Sumpah. Cerita ini bukan rekaan untuk menarik perhatian semata mata. Ia benar dan tiada tandingan nya. 100% Benar!

Penangan Tangan Dia Memang Urmphhhh

Apa motif dan faedah nya aku meletak kan gambar dedaunan hijau di sini? Ni semua sebagai anasir gambaran kepada restoran yang selalu menghidang kan makanan di atas dedaun ini lha. Alah M A M A K lha. Aku kurang yakin dan pasti na merapat kan hubungan huruf huruf itu antara satu sama lain sebab takut pulak ada yang search dekat Google kang keluar pulak laman sesawang aku yang meletus letus ni. Hahha. Ha topik ni bukan lha sesekali na menjatuh kan populariti penangan mmak ataupun na mengembang kan tekak pelanggan pelanggan yang kemarok mmak tu. Sekadar na menyedar kan je lha. Alah niat sehabis baik ni.
Tadi tengah duduk duduk berbual tibatiba Syera dengan Abey ada menyelinap masuk ke topik ni. Tu yang berminat na pertonton kan tu. Abey siap bagi address blogspot orang yang pernah membongkar rahsia mmak mengembang kan tekak pemakan sekiranya pemakan tau lagi tau. Hu memang best gila. Best kepada penggemar penggemar yang dekat luar sana lha. Aku memang ta makan mmak tapi sepanjang hidup pernah lha dua kali jejak kan kaki. Hahha. Yang pertama tu sakit perut. Yang ke dua tu terus ta rasa apa. Ajaib betul orang lain yang asyik na ke kedai mmak tu je. Ishh memang ta di terima otak betol. Ha artikel dekat blog ZACK tu ,
1st , Ada sorang mamat ni makan dekat kedai mmak. Dia ternampak frame kalimah al-Quran dekat kedai tu. Satu hari tu, entah macam mana dia tergerak hati na test pelayan dekat kedai tu. Dia suruh lha budak tu mengucap dua kalimah syahadah. Tibatiba budak pelayan tu tergagap gagap tak reti. Rupa nya baru lha dia tau yang selama ni yang dia makan dekat kedai Kleng bukan kedai india muslimm. Hahha sejak tu dia ta datang lagi.
2nd , Ada makcik ni lalu belakang kedai mmak tengah khusyuk menguli tepung na buat roti lha konon nya. Kalau dia uli dengan tangan ta apa lha jugak ni dia uli dengan kaki. Eee selekeh nya!
3rd , Ada sorang hamba allah ni tengah makan. Dia ternampak salah sorang pekerja kedai mmak buat kerja kerja dekat dapur dan tiba tiba keluar dukung anjing. Lepas tu masuk dapur sambung buat kerja balik. Terus dia berhenti makan dan tanya pekerja tu
"You ISLAM?" dengan nada penuh ketakutan dia jawab "Saya HINDU. Tapi, BOSS saya ISLAM"
4th , Ha yang ni pulak pengalaman abang Zack sendiri. Satu hari dia lepaklepak minum dekat kedai mmak dengan bos dia. Tibatiba dia rasa na terkencing then dia pon pergi lha toilet. Dalam toilet tu ta ada gayung. Getah paip pon ta ada. Yang ada cuma satu baldi besar air tanpa gayung/pencebok. Dia kencing istinjak ala kadar je dan terus keluar pergi meja makan yang dia duduk dengan bos dia tadi. Sebaik je dia duduk dekat meja tu dia nampak ada sorang pekerja mmak tu masuk toilet dengan membawa kole (mug). Abang Zack ingat dia bawa kole tu sebagai gayung untuk cebok bontot dia. Abang Zack perhati kan je dari jauh. Lepas pekerja tu keluar, pekerja tu bawa kole tu pergi dekat tempat buat air dan sambung bancuh teh guna kole yang sama. Hahha. Sejak dari hari tu lha abang zack ni ta minum teh tarik lagi.
LAST , Abang Zack tu tadi pergi lepaklepak dengan kawan dia pulak dekat satu kedai mmak area Temiang Jaya dekat Seremban. Kes yang hampir sama tapi kali ni member dia pulak yang perasan. Mmak yang baru keluar toilet di takdir kan mengambil pesanan makanan diorang semua. Mmak tu pakai cincin batu. Entah macam mana tah member abang zack tu boleh perasan ada KUNINGKUNING melekat dekat cincin batu dia. Hahha. Terus member abang zack tu capai kunci moto ajak blah :]

Pesanan dari Abang Zack BEFORE KORANG JEJAK KAN KAKI DEKAT MANA MANA KEDAI MMAK MAKE SUKE KORANG TELITI DULU MENU DIA. KALAU ADA MENU DAGING LEMBU BARU KORANG MASUK SEBAB KEDAI KLENG NI DIORANG TA AKAN TEGAMAK NA JUAL DAGING LEMBU SEBAB KONON NYA LEMBU TU TUHAN DIORANG.
p/s : Yang terasa harap maaf * SENYUM

MCD Untuk Santapan Hari Ini

Berbaloi dan beruntung sungguh mata ku mengorban kan masa tidur kepada masa untuk beribadat dan mengejar apa yang di maksud kan dengan Jalan Pintas Ke Syurga itu. Haha. Jalan pintas ke syurga ada makna besar di situ ya. Harap tidak salah tafsiran nya. Tolong orang dapat pahala. Pahala kan bawak ke syurga so tu lha makna nya :]
Dan gambar yang terpampang itu ada lha habuan atas segala pertolongan dan khidmat bantuan yang di beri kan dengan penuh keikhlasan yang tidak di harap dengan balasan tapi kalau orang na balas ta tolak jugak lha. Hahha. Terima kasih kepada jejaka yang membayar dan terima kasih kepada gadis yang membawa. Terima kasih kepada semua lha yang terlibat. Ceh macam ayat baru lepas selesai buat drama lime belas babak lha pulak. Hahha

Tuesday, November 23, 2010

Harta Untuk Peninggalan Kelak

Post terakhir pada hari ni.
Mata dah ta tahan dah mengadap monitor empat jam lebih. Selalu lagi lama tapi sejak kebelakangan ni mata dah ta tahan dah. Kena mengadap kejap kejap je. Cerita nya macam ni. Ehem semalam kan kan aku dapat rantai tau. Fuhh mabeles cantik okhe :]
Berloket kan huruf F dan pahampaham lha sapa gerangan yang memberi kan Hee
ilysomuchuntilmylastbreathebie :*

Dua Ringgit Setengah Punya Hal

Bukan lha na bercerita pasal raksasa atau bercerita pasal pengalaman di luar negara. Raksasa pon ta pernah jumpa aku dan aku pon ta hingin na berjumpa dia. Hahha. Gambar ni sekadar hiasan untuk bayangan untuk cerita yang hendak di cerita kan selepas ni.
Bermula lha penceritaan harap semua bertenang dan mati kan lampu untuk mud yang lebih menghairah kan. Hahha. Ha tanggal keenam bulan sebelas adalah hari yang penuh dengan suka duka gembira riangtawa lepas tu ta tau na buat apa. Hahha. Kisah ni sebenar nya bekenaan cerita cinta kakak yang entah macam mana tah. Tu semua kita tolak tepi lha ye. Yang penting nya hari ni jugak lha aku keluar tanpa membawa duit yang secukup nya. Cukup memang lha cukup tapi cukupcukup makan lha. Cukup untuk meletak kan punggung di atas kerusi bas awam yang di sedia kan yang berharga RM2.50 untuk perjalanan ke bandaraya Johor Bahru. Bulan ni je dah berpuluh puluhan kali aku turun naik bandar untuk melepas kan kebosanan tapi kali ni pergi atas sebab sebab yang penting berkenaan kakak. Ha sampai je bandar turun bus call kakak. Call punya call. Call lagi dan lagi. Try lagi tapi percubaan untuk menghubungi dia gagal kesemua nya. Stress menyelubungi diri rasa na maki je pompuan ni. Dengan ta semena mena terkena lha setepek makian yang pedas tapi ringkas dan dia call aku semula. Hahha tu je pon cara terbaik na suroh dia pick up fon. Bukan apa na call dia pon just na tanya dia dekat mana sebab aku datang ni pon smata mata na jumpa dia. So lepas dia dah cakap dia dekat mana aku pon jalan lha carik dia. Jalan punya jalan dia cakap purse dia hilang atas sebab kisah percintaan dia yang tidak di rancang tu. Dia kata dia terbaling purse dia dekat area bustop. Dia ajak aku naik jambatan p bustop cari purse dia. Aku sebagai adik yang baik ikot kan jelah kan Hee Ha cari punya cari. Pencarian kitorang gagal. Purse dia dah ta ada. Dia pon satu ingat orang ta ada nafsu na merembat ke. Aduduh. Dia punya purse hilang so duit dia pon sekali lha hilang kan. Ha so dia dah ta ada duit dan mengharap duit aku je lha na buat tambang balik ni. Aku pon buat muka ta bersalah terus cakap

AKU ADA DUIT TAPI DUIT AKU DUA INGGIT SETENGAH JE TU PON DAH BUAT TAMBANG TADI. SEKARANG AKU TA ADA DUIT LAGI. JUM PERGI BANK AKU NA COCOK DUIT

Kitorang dengan kepenatan nya berjalan ke bank yang berjauhan. Jauh jugak lha. Jalan punya jalan sampai je dekat bank tengok sign BUKA tu memang buka lagi tapi machine duit tu pulak OUT OF SERVICE. Argh dekat situ jugak aku menjerit tapi jerit dekat telinga kakak je lha. Hahha. Lepas tu kitorang jalan semula na duduk dekat lalaloco. Lepas tu kitorang duduk je lha sampai malam kat situ. Call mama mama ta layan pulak. Hah kenangan tinggal kenangan tapi kenangan ni aku ta tau na tafsir kan pahit ke manis ke kelat ke. Tapi aku rasa dia sawa sawa matang lha ta pahit ta manis Hahha BEST :]

Rahsia Bulan Januari

Yang di cari ta ketemu yang ta ingin bertemu akhirnya ketemu dan aku rasa bahagia bila bertemu yang ku temu ni. Hahha. Aku pon sedikit pening dengan ayat aku ni sebab aku pon kurang faham. Yang ingin di cari tu Hit Counter untuk blog ni jugak tapi terpaksa search dekat google sebab dah lama ta mentelaah blog ni so dah lupa lha. Maklum lha dah meningkat usia. Hahha. Tengah khusyuk mencari tibatiba datang satu buah. Buah fikiran lha weh. Buah tu cakap pergi usha blog ICE yang best tu. So tanpa menoleh kanan dan kiri aku terus menerjah blog yang di maksud kan tu. Niat hati na click dekat Hit Counter blog dia then just pegi website hit counter tu tapi percubaan pertama gagal. Tanpa percubaan kedua akhir nya aku berhajat na baca semua post post dia sebab best gila. Sampai satu post ni aku sangkot baca kat situ je dah ta na baca post lain dah. Hahha. Seronok bila baca post ni * tertera pada gambar di atas.


Semua yang di pampang kan dalam post tu betul kot :]
SERONOK NYA BILA ADA RAHSIA BULAN YANG BOLEH DI PERCAYAI


p/s : ta pernah lagi ada tafsiran sebenar tafsiran itu termasuk lha tafsiran orang barat tu. Semua nya palsu tetapi yang ini benar.

Tuesday, November 16, 2010

Sudah sudah lah tu
Sampai sini sahaja buat harini. Guruh pun dah dum dam dum dam dah. Karang petir pulak susah eden.
Ada masa nanti update cerita baru lagi eh. Yang berminat dengan cerita baru Siti Nadhirah Ma'arof tu insyallah akan korek lagi cerita yang tersirat dalam sanubari dia tu Haha
BYE ~

Muka Selamba Si Dia

Kunyit digunakan secara tradisional untuk membersihkan wajah dari kotoran. Kunyit ini ditumbuk sehingga halus dan disapukan ke muka untuk beberapa ketika kemudian dibersihkan atau dijadikan sebagai bedak sejuk ..
Siti Nadhirah Ma'arof bercerita lagi Hahha
Saya memang suka dengar cerita dia ni Ala ala mak mak yang dah makan garam dulu daripada kita gitu :)
Dia ni suka ikut petuapetua baru yang kawankawan dia bagi time di sekolah lama Ada satu petua tu untuk membersihkan muka guna kunyit.
Balik je rumah dia cuba lah petua tu
Orang kata tumbok dia pergi blander kunyit tu. Orang kata letak beberapa minit Dia biakan berejam.
Ha dia pon memulakan operasinya dengan memanjangkan masa kunyit di muka. Kononnya dengan cara tu kunyit boleh melicinkan muka dengan lebih berkesan. Beberapa jam kemudian dia basuh muka dengan perasaan tidak sabar untuk melihat perubahan wajahnya. Setelah membasuh muka Dia tengok muka tak licin muka tak bersih SEMUA TAK. Yang ada hanyalah kulit bertukar warna.
Dia ke sekolah esoknya dengan muka yang kuning dan balik ke rumah menaiki bus tambang dengan muka yang kuning itu juga.
HAHAHAHAHAHAA

Air Gula Melekitkan Tudung

Sukanya tengok orang pakai tudung. Syoknya tengok orang memperagakan tudung. Saya pakai tudung bila dekat sekolah sahaja. Teringin rasanya nak pakai bila berjalan bersiarsiar. Tapi takpa lah lain kali jelah Hahha
Cakap pasal tudung ni ,
Semalam 15112010
Siti Nadhirah Ma'arof bukak cerita tentang kisah tudung sekolah dia :)
Semua orang dok mengeraskan tudung guna lilin So dia pon nak juga lha macam tu Tapi dia tak tahu pon orang sekeliling tu keraskan guna lilin Dia pon satu berat mulut nak menanya
Dan dengan condifent nya dia amik air gula letak dekat sekeliling bahagian tudung dengan hati yang yakin nya dia memakai tudung itu
Dia memegang bahagian air gula itu dan rasa bahagian itu tidak keras malah melekit Hahha Jam tepat menunjukkan yang dia sudah lambat ke sekolah dan ayahnya juga sudah menunggunya di dalam kereta. Dia terpaksa meredah sahaja dan membuat muka selamba ke sekolah. Setibanya di sekolah temannya menanyakan kepadanya
KENAPA KAU BAU GULA NI
Dan dia hanya berdiam diri dan menahan malu serta mengover bengang
HAHAHAHA

Misi Mencari Teman Cyber

Shaf FRANGIPANI
* Dari facebookdotcom mengenali dia. Best oh kenal dengan dia. Permulaan perkenalan hanya dengan perkataan HEY dan ukiran senyuman yang penuh keikhlasan kini kami semakin intim Hahha Dia cantik Dia menarik Segalanya dia dan dia selulu memuji saya sehinggakan ,

Di blog dia http://shafpendek.blogspot.com/ ada saya punya gambar dan sinopsis pendek berkenaan saya okhe HUU Malu tau i :$

Dan saya dengan besar hati mahu memaparkan gambarnya juga untuk pengetahuan ramai yang dia best.

p/s : Gambar itu adalah default facebookdotcom nya. Untuk melihatnya dan mengenalinya lebih mendalam seperti saya dan dia sila ke facebook.com/shafpendek

Wednesday, September 8, 2010

ko cantek ke ??

bodo punye soklan
mestii r ta kan grr

Ask me anything

ko cantek ke ??

biasse biasse jea
kau ensem ke?

Ask me anything

hey syg ! suda lame mnyepi ye !!

ha? manne ade nyepi kaka uii :)
kaka tuu haa yg nyepi kan diri

Ask me anything

dalam banyak banyak raya, raya apa yang kita taknak?

alahaii sposen cukop r dapat ggule 2 bujik perr :)

Ask me anything

Monday, July 5, 2010

Kemudahan Kelajuan Gunakan Lah Kesabaran

mozilla blablabla eeiuw ! apa tu sounds like bodoh bodoh jea haha emm sebenarnya tengah bengang ni kenapa part part mira jea semua tak boleh guna nak nak lagi that mozilla mozilla ni. Tak pernah merasa guna menatang ni taw. Ish ish kesian kan. Takda lah lagi pon kemudahan dia pon takda lah sebagus mana haha sikit sikit keluar
' I DNT HATE MOZILHA BUT USE IE OR ELSE '
ee entah apa apa jela engkau ni mozilla oi
Ha tu boleh tahan lagi kalau dia setakat keluar kotak kecik ( lihat gambar yang tertera ) then bebel bebel tuu. Ni ta selalu nya kalau mira on speaker siap keluar ' MUAHAHAHAHAHAHAHAA ' suara setan jantan tengah syok syok senang hati goyang kaki gelak kan mira sebab tak dapat guna menatang bernama mozilla tu. Heiiih nasib baik lah speaker rosak kalau tak buat sakit hati jea

Orang Kayap Selalu

OKB hanya sebentar dan ia hanya gelaran untuk empat minggu berturut turut sahaja yee kawankawan x)
OKS ialah gelaran untuk aku selama nya kan korang pun tau kan haha
Ehem pasal duit duit ni laju jea korang eh hee tengok lah macam mana Kalau ada lebih sisa sisa belanja yang tinggal beberapa cebis keping duit tu mungkin ada jugak lah nasib korang nak menghabis kan duit aku hee What ever it is NEW HANDPHONE IS MORE IMPORTANT THING THAN EVERYTHING ok. Pahampaham sudah
Makna di sebalik bebelan : -
OKB ( Orang Kaya Baru )
OKS ( Orang Kayap Selalu )

Moko Dot Mobi Addictor

moko.mobi
Pada sesiapa yang celik it celik akal fikiran seperti tuan empunya blog ni mungkin lah tau kot pasal moko moko ni haha dan kepada yang suram gelap gelita ilmu berkenaan it ni maaf lah jangan terasa yee hee ha moko ni tujuan penubuhan dia untuk chating chating lah kot macam myspace facebook tu semua tapi ramai mokies salah guna lah seyy. Dorang buat moko ni tempat untuk diorang carik penyedap. Peh ta sakit hati tengok? Sakit kan kan :D
Kalau korang nak buat tu buat lah weii tapi korang jangan libat kan aku korang jangan pernah sesekali add aku then tanya soalan siot korang tu. Sebelum korang di block dan sebelum korang merana akibat di block, lebih baik korang jangan muncul kan diri dekat moko aku k beb
antara nick nick mokies yang dah sangap sangat ;
  • abang kontol besar
  • abang gersang

* Pe benda tah lagi haha bodoh bodoh jea kan nama tu. Entah hapehape jea

 
back to top